7 kleine gewoontes die je veel geld kosten

Slechte gewoonten die u geld kosten

Ik zal eerlijk toegeven dat ik nooit bijzonder goed ben geweest in het beheren van geld. (Laten we zeggen dat onze financiële situatie drastisch verbeterde toen ik erachter kwam hoe ik automatisch betalen kon instellen!)

Maar na verloop van tijd realiseerde ik me dat goed zijn met geld geen talent is waarmee je geboren wordt. Het is eigenlijk een vaardigheid, en zoals elke vaardigheid kun je er beter in worden door goede gewoonten te oefenen. En het omgekeerde is ook waar: slecht geldbeheer is meestal het gevolg van het beoefenen van slechte gewoonten!

En dat brengt ons bij de post van vandaag, waar we 7 slechte gewoonten zullen onderzoeken die u geld kunnen kosten, uw budget kunnen opgebruiken en uw inspanningen om te sparen kunnen ondermijnen. Door deze 7 valkuilen te vermijden, kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw zuurverdiende geld haalt.

Verwant: 7 onverwachte manieren om geld te besparen bij uw lokale bibliotheek

7 slechte gewoonten die u geld kosten

Slechte gewoonten die u geld kosten

1. Uw uitgaven zijn niet nodig

Er zijn veel kosten nodig, zoals het betalen van uw hypotheek of het doen van boodschappen. Het zijn de kosten die zijn niet nodig waar u zich zorgen over moet maken. Zaken als het kopen van flessenwater, betalen voor een sportschoollidmaatschap dat je nooit gebruikt en het krijgen van parkeerkaarten zijn goede voorbeelden van onnodige uitgaven die je op den duur veel geld kunnen kosten.

Bekijk dit bericht voor meer voorbeelden van onnodige uitgaven die uw budget schaden.

Slechte gewoonten die u geld kosten

2. Uw banden zijn niet goed opgepompt

De hoeveelheid lucht in de banden van uw auto kan een verrassend grote invloed hebben op uw benzineverbruik! Volgens FuelEconomy.govAls u uw banden goed opgepompt houdt, kunt u uw benzineverbruik met meer dan 3% verbeteren, waardoor u meer geld op zak heeft!

Gebruik een bandenspanningsmeter controleer regelmatig de hoeveelheid lucht in uw banden en zorg ervoor dat deze overeenkomt met de bandenspanningsaanbevelingen die in de handleiding van uw auto worden vermeld.

Verwant: 9 stiekeme verborgen kosten waarvan u op de hoogte moet zijn

Slechte gewoonten die u geld kosten

3. Je houdt veranderingen niet bij

Wisselgeld krijgen na contant betalen kan lastig zijn, maar u moet de verleiding weerstaan ​​om het gewoon te laten rondslingeren. Als je eraan vasthoudt, kan die verandering in de loop van de tijd oplopen en je honderden dollars per jaar besparen!

Kies een beker of container om als muntbank te gebruiken en zorg ervoor dat al je kleingeld daar terechtkomt. Of je zou een stap verder kunnen gaan en een muntbank die bijhoudt hoeveel je hebt bespaard, of een munten sorteerder die uw munten voor u sorteert en rolt!

Slechte gewoonten die u geld kosten

4. Je gooit eten weg

Voedselverspilling is niet alleen een dure gewoonte, maar ook slecht voor het milieu. U kunt voedselverspilling in uw huis verminderen door alleen zoveel verse producten te kopen als u realistisch kunt consumeren. Zorg ervoor dat u ook de houdbaarheidsdatum bijhoudt, zodat u een plan kunt maken om uw producten op te eten voordat deze verlopen.

Verwant: 9 eenvoudige manieren om te voorkomen dat voedselverspilling uw budget vernietigt

Slechte gewoonten die u geld kosten

5. U hoeft zich geen zorgen te maken over kortingen

Veel producten worden geleverd met kortingsaanbiedingen per post, die bedrijven aanbieden omdat maar weinig mensen er gebruik van maken. Als u een kortingsaanbieding per post heeft, is het zeker de moeite waard om een ​​paar minuten van uw tijd te besteden aan het verzenden ervan.

Ook voor wie liever online winkelt, zijn er tal van mogelijkheden om geld te besparen. Een dienst gebruiken zoals Ebates kan een gemakkelijke manier zijn om geld terug te verdienen op uw online aankopen. Bekijk dit bericht voor een veel grondigere uitleg van cashback-shoppingprogramma’s.

Slechte gewoonten die u geld kosten

6. U koopt alleen naammerken

Velen van ons zijn ‘merkloyalisten’ als we boodschappen doen, maar vaak is daar geen specifieke reden voor. En aangezien generieke en winkelmerkopties vaak een stuk goedkoper zijn dan dingen van het merknaam, is het de moeite waard om die eens te proberen om te zien hoe je ze leuk vindt!

Als u de generieke versie probeert en niet veel verschil merkt, kan het permanent overstappen u in de loop van de tijd behoorlijk wat besparen. Bekijk de lijst hier om erachter te komen bij welke winkelmerkproducten OGT-lezers zweren.

Slechte gewoonten die u geld kosten

7. Je verwaarloost je auto

Het overslaan van olieverversingen en ander voertuigonderhoud kan u op korte termijn een paar dollar besparen, maar het kan later leiden tot dure reparaties. U bespaart uzelf op de lange termijn veel geld door uw auto in te leveren voor regelmatige olieverversingen, bandenwissels en inspecties.

Wat is een goede gewoonte van jou waarmee je geld bespaart?

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Flandersinaction
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart