Dit zijn de 2 veiligste manieren om een ​​mes vast te houden

hoe een mes vast te houden

Na het schrijven van dit bericht over de voordelen van rubberen snijplanken, lieten verschillende OGT-lezers met arendsogen opmerkingen achter en stuurden ze e-mails om me te laten weten dat ik mijn mes helemaal verkeerd vasthield. Voor dat punt had ik eerlijk gezegd geen idee dat er goede of verkeerde manieren waren om een keukenmes!

Dus met de hulp van mijn dochter Britta heb ik het deskundige advies ingewonnen van onze favoriete professionele chef-kok, haar man (en mijn schoonzoon) Neil. Hij had zoveel nuttige tips over mesveiligheid om met ons te delen dat ik wist dat ik ze ook met jullie allemaal wilde delen, en dat is precies wat ik in de post van vandaag ga doen.

Ik ben dus veel dank verschuldigd aan Neil voor het rechtzetten, en aan de lezers die mijn aandacht op dit onderwerp hebben gevestigd. Het bericht van vandaag zou niet bestaan ​​zonder jou, en nu hebben we er allemaal baat bij als we weten hoe we onze messen veilig kunnen vasthouden en gebruiken!

hoe een mes vast te houden

Een snel overzicht van de voorwaarden voor messen

Ik kwam er al snel achter dat het moeilijk te begrijpen is hoe je een mes moet vasthouden als je de namen van de verschillende onderdelen van een mes niet kent. Dus voordat we inspringen, laten we snel een aantal basiswoordenschat voor messen bekijken die je in dit bericht zult zien:

  • Mes – Het voorste gedeelte van een mes met een geslepen rand om te snijden.
  • Handvat – Het achterste gedeelte van een mes waar het moet worden vastgehouden.
  • Bolster – Het gebied waar het mes het handvat raakt.
  • Spine – De ongeslepen bovenrand van het blad.
hoe een mes vast te houden

Hoe NIET een mes vast te houden?

De methode die ik eerder gebruikte om een ​​mes vast te houden, wordt de “vingergreep” genoemd en volgens chef Neil is het een klassiek voorbeeld van hoe niet een mes vasthouden! Met deze grip ligt je wijsvinger langs de ruggengraat van het lemmet en dat is precies wat het zo’n mesveiligheid no-no maakt.

Terwijl het neerstrijken van uw wijsvinger langs de ruggengraat u een gevoel van controle over het mes kan geven, kan de extra druk op de ruggengraat ervoor zorgen dat uw vinger wegglijdt of uw mes naar de ene of de andere kant kantelt.

Uitglijden en kantelen is helemaal niet wenselijk bij het hanteren van een scherp mes, dus nu weet ik dat ik gewoon “nee” moet zeggen tegen de vingergreep! Schakel in plaats daarvan uw grip over op een van de veiligere methoden die hieronder worden beschreven. 🙂

Hoe een mes vast te houden – 2 veilige gripopties

hoe een mes vast te houden

Optie #1 – De handgreep

Bij gebruik van de handgreep grijpt uw ​​hele hand de handgreep achter de bolster vast. Dit is een stevige en comfortabele grip, waardoor het een goede keuze is voor zowel beginners als mensen met kleine handen.

hoe een mes vast te houden

De enige echte beperking van de handgreep is dat deze geen zeer nauwkeurige controle mogelijk maakt voor fijn snijden en snijden. Overweeg om het volgende griptype te gebruiken voor meer controle.

hoe een mes vast te houden

Optie #2 – De mesgreep (ook bekend als de knijpgreep)

De mesgreep (ook wel de “knijpgreep” genoemd) is de favoriete greep van veel ervaren koks en chef-koks. Bij gebruik van deze grip rusten uw duim en wijsvinger tegen het blad voor de bolster, terwijl de middel-, ring- en pinkvinger om het handvat worden gewikkeld.

hoe een mes vast te houden

Met de lemmetgreep staan ​​je duim en wijsvinger op het balanspunt van het mes. Hierdoor heb je meer controle over de punt van het lemmet en omdat je minder kracht hoeft te zetten, is dat op de lange termijn beter voor je mes.

hoe een mes vast te houden

Bonustip – Gebruik “The Claw” om uw vingers te beschermen

Je mes veilig vasthouden is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om je mes vast te houden voedsel veilig ook. Als u uw voedsel veilig vasthoudt, houdt u uw vingers buiten het bereik van gevaar tijdens het gebruik van uw mes.

De beste manier om dit te doen is door een greep te gebruiken die “de klauw” wordt genoemd. Houd het voedsel op zijn plaats met je vingers gekruld, zodat je vingertoppen worden beschermd en het middelste gedeelte van je vingers (ook bekend als je “tussenkootjes”) loodrecht op de snijplank staan.

Wanneer u “de klauw” gebruikt om uw voedsel vast te houden, fungeert het platte oppervlak van het middelste gedeelte van uw vingers als een veiligheidsscherm. Je kunt jezelf niet echt snijden tenzij je het mes boven je knokkels tilt, dus zorg ervoor dat je je mes dicht bij de snijplank houdt en je vingers gekruld.

hoe een mes vast te houden

Welke grip gebruik jij om je keukenmes vast te houden?

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Flandersinaction
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart